Nyugalmi élettani vizsgálatok

  1. EKG-vizsgálat és annak egy speciális elemzési módszere, a pulzusszám változékonyságának vizsgálata,
  2. egy speciális sportmaszk segítségével a légzésszám és a légzés mélységének, a ki- és belégzés ideje arányának vizsgálata,
  3. egy mini EEG készülékkel az agyhullámok mintázatának, a figyelemfókuszálási képességnek, az agyfél-dominanciának és a meditációs képességnek a vizsgálata,
  4. vérnyomás-mérés,
  5. sportélettani szívultrahang vizsgálat (Budapesten később lesz elérhető – székesfehérvári együttműködő partnerünknél már elérhető). 

Ezeknek a vizsgálatoknak a célja az egyének alapvető élettani mutatóinak ellenőrzése annak érdekében, hogy kiderítsük, megfelelően funkcionálnak-e a sport-, valamint alakulati tevékenységhez, illetve a vezetői, menedzseri feladatok igénybevételéhez.

Meghatározható az is, hogy a személy egyéni adottságaihoz megfelelő mértékű-e a terhelése (vagy akár alul-, akár túlterhelt); a szívultrahang vizsgálat pedig valamelyest következtetni enged a kondicionális képességekre (részben saját módszer, referencia: 2009. Vörös Roland K-1 Max Magyar Bajnokságra való felkészítése és győzelme, 2008-2009. a Re-Gym Muay Thai Klub válogatottjának versenyfelkészítéseihez való hozzájárulás, 2008. Zrínyi Miklós vezette kick-box válogatott bevizsgálása, 2009. Shaolin kung-fu ifjúsági válogatott munkájának segítése). A nyugalmi élettani vizsgálatok önmagukban 90-95%-ban megmutatják már, hogy valójában hogyan bírja a terhelést az egyén. Ajánlott a személy optimális terhelés-pihenés arányának beállításához, a teljesítményt korlátozó esetleges rendellenes élettani funkciók feltárásához, a sporttevékenység, alakulati kiképzés megkezdésekor az egyéni terhelhetőség megállapításához, versenyzőknek a formaidőzítéshez, időről időre a szervezet állapotának ellenőrzéséhez, vezető, menedzseri beosztásban dolgozóknak félévente-évente állapotuk ellenőrzéséhez.